19 Haziran 2015 Cuma

3-) MYSQL Sunucusu İle Bağlantı Sağlamak

Her protokolde olduğu gibi mysql'de de öncelikle bir bağlantı sağlayıp bu iletişim protokolü üzerinden işlemler yapacağız.MySQL'e bağlanabilmek için 3 kritere sahip olmamız gerekir. Birincisi bağlanacağımız host'dur. Üzerinde çalıştığımız bilgisayar olduğundna dolayı genellikle localhosttur. İkinci parametre kullanıcı, son parametre de bu kullanıcının şifresidir. PHP'de bağlantı işlemini mysql_connect() fonksiyonu yapıyor. Bu fonksyiona sırasıyla host, kullanıcı adı, şifre parametrelerini belirtmemiz gerekiyor.
Örnek bir bağlantı sayfası :




Görüldüğü gibi önce bağlantı ayarlarımızı yaptık, ardından bu değişkenleri kullanarak $baglanti adlı değişkene bir mysql bağlantısı atadık. or die kalıbı her komutta kullanabileceğimiz bir kalıptır. or die'dan önceki fonksiyonda işletim hatası olursa die()'da belirttiğimiz ifade ekrana basılır.mysql_error() fonksiyonu ise bir önceki mysql işleminde oluşan hatayı verir.

Şimdi bu bağlantıyı kullanarak bir veritabanı seçeceğiz. Çünkü sorguları çalıştırabilmek için öncelikle bir bağlantı sağlamış ve bir veritabanı üzerinde bulunuyor olmamız gerek.Veritabanı seçimini de mysql_select_db() fonksiyonu ile yapacağız.Böylece "yorumlar" adlı veritabanını seçtik. Artık sorgularımızı bu veritabanı üzerinde işletebiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder